ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
6 ημέρες
/

6 ημέρες Διάρκεια
Κωνσταντινούπολη, ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Προορισμός
Για όλους Κατάλληλο
04/01-09/01/2019 Περίοδος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Θεοφάνεια στην έδρα της Ορθοδοξίας!

Για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη τη γη, η Πόλη παραμένει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά και την ψυχή τους. Αυτήν ερχόμαστε λοιπόν να γνωρίσουμε…. να περπατήσουμε και να νιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις…

ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ

Στο παρελθόν πλήθος πριγκίπων και βυζαντινών αξιωματούχων κατέφευγαν στα ειδυλλιακά αυτά νησιά για ξεκούραση και συλλογισμό. Στην συνέχεια τα Πριγκιποννήσια αποτέλεσαν σημαντικό κέντρο για τον Ελληνισμό της Τουρκίας ως κιβωτοί της Ορθοδοξίας και εστίες Ελληνισμού! Σήμερα είναι ο παράδεισος για τους ντόπιους αστούς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Είναι η πόλη-θρύλος, που για χίλια και πλέον χρόνια αποτελούσε για όλο τον μεσογειακό κόσμο του Μεσαίωνα συνώνυμο της δύναμης, του πλούτου και του πολιτισμού. Μια πόλη που από τη γέννησή της κουβαλάει τη λάμψη της αρχαίας «μητέρας» της, της Ρώμης. Οι Τούρκοι την άλωσαν και από τότε η περίφημη Κωνσταντινούπολη έδωσε τη θέση της στην Istanbul.

1η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφεδάκι και για το μεσημεριανό μας (προαιρετικό) ,συνεχίζουμε την διαδρομή μας προσπερνώντας την Συμπρωτεύουσα δηλαδή την όμορφη Θεσσαλονίκη, για να φτάσουμε το απογευματάκι στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή . Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βολτούλα. Δείπνο(προαιρετικό). Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της διασχίζει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ αφήνοντας στα δεξιά μας την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ . Φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων (ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΣΧΥ Ή ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ) και μετά τα σύντομα ψώνια μας ΕΛΛΗΝΙΚΑ DUTY FREE περνάμε την γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την ΡΑΙΔΕΣΤΟ (περιφερειακά) όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση . Νωρίς το απογευματάκι θα επισκεφτούμε τον ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ. Μετά την επίσκεψη μας στον βυζαντινό ιππόδρομο συνεχίζουμε για ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της Πόλης με έξι μιναρέδες το <ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ> του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ . Η μέρα μας όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα γι αυτό λοιπόν και εμείς θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας με το μεγαλύτερο σύμβολο του Χριστιανισμού την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ . Μετά την Αγία Σοφία συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Είναι ώρα να ξεκουραστούμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας . Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση .
3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Πόλης .Αρχικά θα επισκεφτούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ όπου εκεί θα ψάλλει τον ακάθιστο ύμνο και θα γίνει η περιφορά της εικόνας στα τείχη . Θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα και αναχώρηση για το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. Θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία και αργότερα θα κατευθυνθούμε στον Κεράτιο Κόλπο όπου ο οικουμενικός Πατριάρχης θα αγιάσει τα ύδατα. Συνεχίζουμε για το ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ και τέλος . Είναι ήδη μεσημεράκι και ακολουθεί μία βολτούλα στο ΒΟΣΠΟΡΟ(προαιρετικό) με τουριστικό καραβάκι το οποίο θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία . Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης την TAKSIM. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τα ανάκτορα <<ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ>> με το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο. Κατόπιν αναχωρούμε για το λιμάνι από όπου το πλοίο θα μας μεταφέρει στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη νήσο ΧΑΛΚΗ με τη ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την νήσο ΠΡΙΓΚΙΠΟ . Εδώ μπορούμε να γνωρίσουμε προαιρετικά πάνω σε παραδοσιακές άμαξες το καταπράσινο νησάκι. Στην ΠΡΙΓΚΙΠΟ θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας ,ξεκούραση και προαιρετικά η πρότασή μας για διασκέδαση το βράδυ είναι σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό ,μουσική και ORIENTAL. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) η οποία μας περιμένει για τα ψώνια μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Με όμορφες εικόνες , με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ ξεκινάμε από τη γνωστή πλέον διαδρομή για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για φαγητό και καφεδάκι(προαιρετικό). Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο(προαιρετικό).Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την Κομοτηνή και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες για καφέ και φαγητό καθοδόν θα φτάσουμε στην Αθήνα αργά το απογευματάκι.
Κάνε την Κράτηση σου σε ένα λεπτό!
Αναχώρηση
ΆφιξηGDPR

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από τον ιστότοπο oimostravel.gr σύμφωνα με την πολιτική μας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Δείτε την πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Αναζητηση εκδρομων
ΡΙΨΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ – ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Εγγραφη στο Newsletter

GDPR συμμόρφωση. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από τον ιστότοπο oimostravel.gr σύμφωνα με την πολιτική μας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Δείτε την πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

© 2016 OimosTravel.gr