ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
5 ημέρες
/

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑ ΜYΤΙΛΗΝΗ
Αναχώρηση το απόγευμα από τη βάση μας για το λιμάνι του Πειραιά όπου μας περιμένει το πλοίο. Τακτοποίηση στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ –ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ-ΠΕΤΡΑ-ΒΑΤΕΡΑ
Άφιξη νωρίς το πρωί στην όμορφη ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Επιβιβαζόμαστε στo πούλμαν και κάνουμε μια στάση αμέσως μετά στο κέντρο της Μυτιλήνης για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, να προσκυνήσουμε στον Άγιο Θεράποντα και μετά να απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι. Μετά την χαλαρωτική αυτή στάση μας, συνεχίζουμε το δρόμο μας πάντα παραλιακά προς την Θέρμη όπου βρίσκεται το θαυματουργό μοναστήρι των ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ να προσκυνήσουμε και να πάρουμε Αγίασμα. Συνεχίζουμε προς το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ για να φτάσουμε στην εκκλησία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ ο οποίος είναι ο πολιούχος του νησιού . Η θαυματουργή εικόνα του ,είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε λιγότερο από μία ώρα φτάνουμε στην Πέτρα , όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και φυσικά προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφυλούσα , στον βράχο με τα 114 σκαλοπάτια. Αργότερα αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην μεγαλύτερη παραλία, στα ΒΑΤΕΡΑ. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια μας και έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, βόλτα, η μπάνιο στην θάλασσα και στην πισίνα. Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ-ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗΣ-ΜΟΝΗ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ-ΒΑΤΕΡΑ
Μετά από το πρωινό μας αναχωρούμε , για την Μονή Λειμώνος , που στέκει από το 1526 και προσφέρει μεγάλο έργο. Θα δούμε το κελί του Αγίου Ιγνατίου, το Άβατον για τις γυναίκες, το καταπληκτικό Μουσείο τους υπέροχους κήπους. Συνεχίζουμε, για την Μονή Περιβολής που βρίσκεται λίγο πριν την Άντισσα και επίσης λίγο παρακάτω θα προσκυνήσουμε στην περίφημη Μονή Υψηλού, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Απολιθωμένων στο Σίγρι, όπου εκτός των απολιθωμάτων, θα παρακολουθήσουμε και μία ολιγόλεπτη σχετική ταινία για το είδος των δένδρων και τον τρόπο απολιθωποίησης τους. Το απογευματάκι θα επισκεφτούμε την πατρίδα της Σαπφούς, την παραλιακή Ερεσό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΚΑΡΥΝΗ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΓ.ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και αφού φορτώσουμε τις βαλίτσες μας στο πούλμαν για την ορεινή πανέμορφη Αγιάσο, όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη. Αργότερα συνεχίζουμε προς την Μυτιλήνη ,αφού πρώτα σταματήσουμε καθ’ οδόν να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε στις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο (ένα από τα πέντε χωριά της Γέρας). Φτάνοντας στην Μυτιλήνη ,θα πάμε να προσκυνήσουμε τον πολιούχο και προστάτη Άγιο Θεόδωρο τον Βυζάντιο, του οποίου το Ιερό λείψανο παραμένει άφθαρτο. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Επιβίβαση στο πλοίο, νύχτα εν πλω.
5η ΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μας περιμένουν τα πούλμαν που θα μας μεταφέρουν στο σημείο που ξεκινήσαμε.
Κάνε την Κράτηση σου σε ένα λεπτό!
Αναχώρηση
ΆφιξηGDPR

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από τον ιστότοπο oimostravel.gr σύμφωνα με την πολιτική μας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Δείτε την πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Αναζητηση εκδρομων
ΡΙΨΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ – ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Εγγραφη στο Newsletter

GDPR συμμόρφωση. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από τον ιστότοπο oimostravel.gr σύμφωνα με την πολιτική μας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

Δείτε την πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων

© 2016 OimosTravel.gr